Dagblad070 | Kraaienpoten uitgestrooid bij brandweerkazerne

Kraaienpoten uitgestrooid bij brandweerkazerne

mainImage

Voor een brandweerkazerne in Den Haag zijn kraaienpoten uitgestrooid. De scherpe metalen pinnen zouden moeten voorkomen dat brandweerwagens kunnen wegrijden bij een noodoproep, omdat het risico van een lekke band zeer groot is. Een woordvoerder van burgemeester Remkes bevestigt het incident. Dat meldt de NOS.

Het is niet bekend om welke brandweerkazerne het gaat. De brandweer wil nu niet reageren en komt later deze week met een reactie.

"Of je nou bij de ambulance, brandweer, politie of de eerste hulp werkt, iedereen geeft zijn vrije tijd op, niemand daar zit vanavond thuis met vrienden en familie oliebollen te eten, ze zijn allemaal aan het helpen. Als je dat gaat dwarsbomen, is dat volstrekt verwerpelijk", laat de gemeente weten.

Op Twitter kan de dader op weinig bijval rekenen. Twitteraars laten massaal weten dat het onverantwoordelijk is om mensenlevens op deze manier in gevaar te brengen. Dagblad070 hoort ook dat veel Hagenaars ervoor kiezen de jaarwisseling met hun kinderen buiten Den Haag door te brengen.