Dagblad070 | Mensen verrast door verkeerde uitslag coronatest
mainImage

Mensen verrast door verkeerde uitslag coronatest

27 juli 2020, 20:17 uur
112

Vier mensen uit West-Brabant hebben een verkeerde uitslag gekregen van hun coronatest in een teststraat bij het NAC-stadion in Breda. Twee mensen bleken besmet te zijn met corona, terwijl het resultaat van het laboratorium aangaf dat ze niet besmet waren. Twee anderen hadden het juist andersom: ze bleken niet besmet te zijn, terwijl ze te horen hadden gekregen dat ze wel het virus hadden, meldt Omroep Brabant.

De GGD en het laboratorium Microvida zeggen de fouten te betreuren.

Behalve de vier mensen uit West-Brabant bleken ook twee mensen uit Zeeland een verkeerde testuitslag te hebben gekregen in Breda.

Alle tests werden afgenomen op 22 juni. "Dit is heel vervelend", zegt een woordvoerder van de GGD. "Tussen 22 juni en 24 juli, hebben medewerkers van het laboratorium Microvida uit Breda gemerkt dat enkele testuitslagen niet klopten. Het apparaat waarmee deze fout is gemaakt, wordt niet meer gebruikt."

Volgens de GGD hebben de verkeerde uitslagen geen gevolgen gehad. "Dat kunnen we uitsluiten. Als dat anders zou zijn geweest, dan hadden we dat zeker opgemerkt in het contactonderzoek. Microvida heeft ons meteen op de hoogte gesteld en wij hebben de betrokken mensen ingelicht."


Door: ANP | Foto: ANP