Dagblad070 | Orlando (17) herdacht met bloemen en toespraken

Orlando (17) herdacht met bloemen en toespraken

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

In de Haagse wijk Ypenburg is Orlando Boldewijn herdacht. De 17-jarige jongen uit Rotterdam-Noord kwam daar in februari om het leven na een date via de homo-app Grindr. Na een week zoeken werd zijn lichaam gevonden in het water van de plas de Blauwe Loper. Aan de herdenking, die werd gevolgd door een stille tocht onder het motto ‘We zijn Orlando nog niet vergeten’ en ook om zijn familie te steunen, deden ruim honderd mensen mee, onder wie familieleden en vrienden van Orlando. Ze hadden allemaal gele bloemen bij zich, die ze neerlegden bij de ‘Orlando’s boom’ aan het water.

Zijn Rotterdamse boezemvriendin Rosaline Martins sprak een waarschuwing uit: “Ik heb een boodschap voor alle jongeren onder twintig: ga zo snel mogelijk weg van Grindr. Want wat Orlando is overkomen, mag niet nog een keer gebeuren. Grindr is niet voor jullie. Wacht tot jullie zijn opgewassen tegen die viespeuken.” Een andere vriendin zei: “Het zoeken naar geborgenheid en liefde werd hem fataal. Orlando was liefde. Hij was echt.” Er werden verder toespraken gehouden door onder andere zijn oude kleuterjuffrouw uit het Liskwartier in Rotterdam en een moeder met wie hij had samengewerkt bij Albert Heijn in Rotterdam-Noord.

In verband met de dood van Orlando is aanvankelijk de 27-jarige R.B. opgepakt die vlak bij de vindplaats van het stoffelijk overschot (een eilandje in de plas De Blauwe Loper) bij zijn ouders woont en geregeld met een speciale vissersboot de plas op voer. Op die boot was ook een slaapgelegenheid. Met deze B. had de scholier op die fatale zondag ’s avonds afgesproken. Mede omdat er geen sporen van geweld op het lichaam van Orlando Boldewijn zijn aangetroffen, is de bewuste man weer vrijgelaten, maar hij blijft wel verdachte.

Justitie doet nog steeds geen mededelingen over wat de jongen precies is overkomen. De ontmoeting met B. was niet de eerste date van Orlando die dag. Eerder was hij in Schiedam en in Den Haag geweest.

[caption id="attachment_36627" align="alignleft" width="900"] Foto's: ANP e.a.[/caption]

[caption id="attachment_36628" align="alignleft" width="900"] Foto's: ANP e.a.[/caption]


Foto: Digitaal Dagblad