Politie breidt Buurt Whatsapp uit naar Loosduinen

mainImage
Politie breidt Buurt Whatsapp uit naar Loosduinen

De proef waarbij het Operationeel Centrum (meldkamer) van de politie bij een inbraak of een overval berichten stuurt naar beheerders van Buurt Whatsappgroepen is uitgebreid. Naast Gouda en Delft krijgen nu ook beheerders van Buurt Whatsappgroepen in onder meer Loosduinen en Wateringse Veld in Den Haag sinds deze week deze berichten in hun app. Het Operationeel Centrum stuurt het bericht naar de beheerder van de groep die dit vervolgens deelt. Zo krijgt de politie naast bijvoorbeeld Burgernet en de eigen sociale media-accounts nog een middel om bewoners alert te maken na een misdrijf en de pakkans van criminelen te vergroten. "Om de heterdaad-kracht te vergroten is snelheid nodig. Hoe eerder bewoners of ondernemers over een misdrijf horen, des te groter de kans dat een verdachte wordt aangehouden," aldus de politie van Den Haag.

In de proef kunnen deelnemers niet via WhatsApp zelf reageren. Hebben ze iets gezien wat de politie kan helpen bij het oppakken van verdachten, dan bellen ze direct met 112. Mogelijk kunnen deelnemers in de toekomst wel meteen op berichten reageren.

Voorbeeld van een bericht: Dit is een bericht van de politie, i.v.m. een (inbraak, overval, vermissing etc) in de omgeving van de (locatie: straat + stad) wordt u verzocht uit te kijken naar een (man/vrouw) met het volgende signalement (huidskleur, leeftijd, postuur, lengte, kleding, etc) Heeft u informatie? Bel 112.


| Foto: Digitaal Dagblad