Dagblad070 | Politie onderzoekt raadsel 'kinderlokkers'
mainImage

Politie onderzoekt raadsel 'kinderlokkers'

22 juli 2020, 10:05 uur
112

De afgelopen dagen circuleren -zowel online als in de wijk- berichten over verdachte situaties rondom Scheveningen, waarbij kinderen zijn benaderd door tot nu toe onbekend gebleven personen. Dit veroorzaakt veel onrust bij bewoners omdat zij zich zorgen maken over de veiligheid van kinderen op straat.

De politie Scheveningen reageert op Facebook: "We hebben meerdere meldingen ontvangen die wij uiterst serieus nemen en onderzoeken. We doen er alles aan om de juiste informatie boven water te krijgen en zijn op zoek naar informatie waar de recherche verder mee kan. Of er een verband is tussen de meldingen kunnen we op dit moment niet met zekerheid zeggen. Op sociale media circuleren diverse berichten en beelden waarvan nog niet is vastgesteld of deze verband houden met de desbetreffende situaties. Wij verzoeken degene die deze beelden gemaakt heeft om contact met ons op te nemen. Uiteraard komen wij graag in contact met mensen die informatie hebben die ons kan helpen bij het onderzoek."

Wat kunt u zelf doen?
"Het is goed om oplettend te zijn en met kinderen de ‘pas op met vreemden’-adviezen weer eens bespreekbaar te maken. Natuurlijk mag u bij verdachte omstandigheden direct 112 bellen zodat wij poolshoogte kunnen nemen. Uit het ingestelde onderzoek zijn tot nu toe geen nieuwe meldingen naar voren gekomen. Mensen die informatie en/of foto’s hebben willen we vragen die met ons te delen. Wees terughoudend met het verspreiden van informatie en vooral foto’s via sociale media. Hoewel de intenties natuurlijk goed zijn, bestaat het risico dat de verkeerde personen verdacht gemaakt worden. Heeft u vragen, dan staan wij uiteraard voor u klaar via 0900-8844. Wilt u liever anoniem informatie delen? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000."


Door: Politie