Dagblad070 | Politie op Dierendag: 'Wees Waaks'

Politie op Dierendag: 'Wees Waaks'

mainImage

De politie en gemeente Den Haag stellen alles in het werk om overvallen, straatroven en inbraken te voorkomen en de daders te pakken. Dat kunnen we niet alleen. Hondenbezitters kunnen extra oren en ogen zijn van de politie. Op 4 oktober geven zij in het kader van Werelddierendag dan ook extra aandacht aan honden en hun baasjes tijdens de actie ´Wees WAAKS´.

Hondenbezitters kunnen een oogje in het zeil houden tijdens hun uitlaatrondje en daarmee een bijdrage leveren aan de veiligheid in hun wijk. Op verschillende locaties in Den Haag wordt hierover voorlichting gegeven op Dierendag. Daarnaast worden flyers uitgedeeld aan mensen die hun hond uitlaten, over hoe ze de politie kunnen helpen wanneer ze bijvoorbeeld iets verdachts zien tijdens hun uitlaatronde. De honden van deze baasjes worden getrakteerd op een lekker hondenkoekje.

Bel 112
Ziet u iets opvallends in de buurt, of bent u getuige van een inbraak? Aarzel geen seconde en bel direct 112. Noteer als het kan kentekens van verdachte auto´s of het signalement van een verdacht persoon en geef dit door aan de politie. Op deze manier helpt u om de veiligheid in uw wijk te vergroten.


Door: Politie