Dagblad070 | Politie trekt wapen bij arrestatie Hagenaar

Politie trekt wapen bij arrestatie Hagenaar

mainImage

Een 24-jarige man uit Den Haag is vrijdag aangehouden na een gewapende beroving in Breda. Daarbij zou een vuurwapen zijn gebruikt, meldt de politie. Ook een man uit Almere is gearresteerd.

De mannen zouden een afspraak hebben gehad om een telefoon te kopen van twee anderen. Nadat de telefoon was gekocht, werd door een van de verkopers een vuurwapen getrokken en moesten de kopers hun eigendommen afgeven. De verdachten, een 24-jarige man uit Den Haag en een 23-jarige man uit Almere, gingen er met een tas en autosleutel vandoor..
Op basis van het kenteken kwam de politie de Hagenaar en zijn medeverdachte snel op het spoor. Na een achtervolging konden ze van de weg worden gehaald in Zevenbergschen Hoek. Met getrokken vuurwapens hielden agenten de twee aan.
In de auto werd onder andere een bivakmuts en meer dan een halve kilo hennep aangetroffen. In een verborgen ruimte vonden agenten een vuurwapen. Ook heeft de politie ruim 1000 euro vals geld, wat de verdachte tijdens hun vluchtpoging uit het raam gooiden, in beslag genomen. Beide verdachten zitten vast voor verder onderzoek.