Dagblad070 | Politie vordert met opsporing daders autobranden

Politie vordert met opsporing daders autobranden

mainImage
Politie vordert met opsporing daders autobranden

Tegen het in brand steken van willekeurige auto’s op straat zijn nauwelijks preventieve maatregelen te nemen. Parkeren van een auto in een garage is maar in een beperkt aantal gevallen mogelijk en zonder specifieke aanwijzingen waar daders kunnen toeslaan, is extra surveillance of cameratoezicht niet kansrijk. Succes moet vooral komen van wat de politie allemaal onderneemt om de daders op te sporen.

Dat stelt het stadsbestuur van Den Haag in antwoord op vragen van raadslid Nino Davituliani van Groep de Mos. Zij uitte onlangs haar zorgen over het grote aantal autobranden in met name Den Haag Zuidwest; onder meer aan de Melis Stokelaan, Pieter Langendijkstraat, Erasmusweg, Fraeylemastraat en Riddersdreef gingen auto’s in vlammen op.

Volgens het college is een specialistisch team van de politie een onderzoek gestart naar de brandstichtingen in de buurt van de Beresteinlaan. “Dat team is op dit moment volop bezig met het vergaren van bewijslast, waaronder het traceren en horen van alle getuigen. Met forensisch onderzoek zijn sporen veilig gesteld, die het Nederlands Forensisch Instituut gaat onderzoeken. Zolang het onderzoek loopt, valt nog niets te zeggen over een mogelijk causaal verband tussen de branden die de afgelopen periode kort na elkaar plaatsvonden. Er zijn nog geen verdachten aangehouden,” aldus het college in zijn antwoord.


Foto: Digitaal Dagblad