Dagblad070 | Politie waarschuwt voor Cor Pijnen; bel 112
mainImage

Politie waarschuwt voor Cor Pijnen; bel 112

23 januari 2020, 19:50 uur
112

De politie is dringend op zoek naar de 36-jarige voortvluchtige Cor Pijnen uit Rotterdam. Waarschijnlijk is zijn enkelband doorgeknipt. Ziet u hem, benader hem niet zelf, bel 112. Als u weet waar hij is, bel de gratis opsporingstiplijn 0800-6070.

Hij is een van de zogenoemde 'tattookillers'. Deze verdachte, Cor P. (36), ging er deze week vandoor nadat hij zijn enkelband had doorgeknipt. Hij was vrijgelaten na het uitzitten van het grootste deel van een straf voor een ander misdrijf. Hij is spoorloos en wordt gezocht.

Een gespecialiseerd opsporingsteam van de politie, FastNL, is sindsdien bezig de man op te sporen. Hij is dinsdag voor het laatst gezien in Schiedam. De politie laat weten dat de man bekend staat als vuurwapengevaarlijk. 

P. en drie anderen worden verdacht van de liquidatie van Onno Kuut in 2009. De vier zouden Kuut (30) destijds hebben gemarteld en met een mes hebben omgebracht. Daarna zouden ze zijn lichaam in de duinen van Hoek van Holland hebben begraven. Kuut behoorde ook tot de 'tattookillers'. Dit veronderstelde moordcommando dankt zijn sinistere naam aan de Chinese karakters die de leden op hun rug hebben laten tatoeëren en 'wees daadkrachtig' betekenen.

Het proces tegen de vier loopt anders dan gebruikelijk. Het OM heeft vorig voorjaar al tegen alle vier een levenslange celstraf geëist. Het vonnis werd eind mei opeens uitgesteld om nog vijf getuigen te kunnen horen.


Door: ANP | Foto: Politie