Dagblad070 | Strafeis van 6 jaar voor brute overval

Strafeis van 6 jaar voor brute overval

mainImage


Er werd flink geweld gebruikt bij de overval op een woning in Pijnacker vorig jaar. De bewoonster werd geschopt, geslagen, aan haar haren getrokken, vast getaped en ze werd met een vuurwapen geslagen en opgesloten. Dankzij een oplettende buurvrouw kon ze snel worden bevrijd. Twee verdachten stonden woensdag voor de rechter. Het Openbaar Ministerie heeft de rechtbank gevraagd om beide verdachten een straf op te leggen van 6 jaar. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
De mannen waren duidelijk gericht op zoek naar horloges. Ze vroegen meerdere keren waar de dure merkhorloges lagen en ze hebben de vrouw fors mishandeld. Maar er waren geen dure merkhorloges.


De bewoonster kreeg het tijdens de overval flink te verduren. Haar polsen werden met tape aan elkaar geplakt. Er ging tape over haar mond. Aan haar haren werd ze de trap op gesleurd naar de slaapkamer. Daar trokken de overvallers de gordijnen dicht. Ze kreeg klappen - ook met het pistool - werd geschopt en kreeg het pistool tegen haar hoofd gedrukt. De vrouw was oprecht bang dat zij het niet zou overleven. Ze werd uiteindelijk opgesloten in de slaapkamer achtergelaten.


De overvallers gingen er vandoor met een grote hoeveelheid sieraden en dure merktassen. Een buurvrouw zag hoe iemand met een postbodejas met dure merktassen uit het huis kwam en die in een busje legde. Ze vertrouwde het niet en schreef het kenteken op. Toen ze kort daarna de bewoonster boven gekneveld bij het raam zag staan, belde ze de politie die de vrouw kon bevrijden. Dankzij het kenteken werd een uur na de overval het busje door de politie aan de kant gezet. Achterin werd de buit teruggevonden, evenals de postbodejas, de pruik die de "postbezorger" gebruikte, het tape en het wapen.


Foto: Digitaal Dagblad