Dagblad070 | Verdachte fatale schietpartij in Den Haag gepakt
mainImage

Verdachte fatale schietpartij in Den Haag gepakt

23 januari 2020, 10:21 uur
112

In het onderzoek naar het dodelijke schietincident op 28 december in een Schiedamse woning, waarbij een 26-jarige man om het leven kwam, heeft de politie vanmorgen in Den Haag een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 31-jarige man, zo meldt 112 Vandaag.

De schietpartij had plaats in een woning aan de Boomgaardstraat. Hulpdiensten troffen er de zwaargewonde Rijswijker aan, die later overleed. Onderzoek wees uit dat na het schietincident drie personen het huis hadden verlaten. Het vermoeden bestond dat een van hen gewond was geraakt. Over een afstand van ruim 400 meter werd een bloedspoor aangetroffen. Dit spoor liep tot de Ooievaarsteeg, waar het drietal waarschijnlijk door een automobilist is opgepikt.

In het onderzoek was al één aanhouding verricht. Dat gebeurde op dinsdag 14 januari. Het gaat om de 41-jarige bewoner van de Schiedamse woning.

In de uitzending op dinsdag 21 januari via Opsporing Verzocht riep de politie de hulp van het publiek in. Er werden onder meer bewakingsbeelden getoond waarop het verdachte drietal is te zien. Het rechercheonderzoek richt zich nog steeds op de derde verdachte die op die beelden te zien is. 


Door: 112 Vandaag | Foto: Ap de Heus/ Voorburgs Dagblad