Dagblad070 | Wel erg hardleerse automobilist negeert 'alles'
mainImage

Wel erg hardleerse automobilist negeert 'alles'

27 augustus 2020, 12:28 uur
112

De politie is op de A4 geconfronteerd met een automobilist die op wel erg veel vlakken hardleers is en met automobilisten die een wat vreemde kijk hebben op de betekenis van een rood kruis boven de weg.

De politie kwam in actie door een verkeersongeval op de A4 ter hoogte van het Prins Clausplein. Het bleek noodzakelijk de weg geheel af te sluiten. "Tot onze verbazing werd het rode kruis door diverse bestuurders genegeerd", zo meldde de politie donderdagochtend.

De verbazing gold ook de bestuurder die werd gecontroleerd na het ongeval. Hij bleek een bijzondere waslijst aan antedenten te hebben op het gebied van de wegenverkeerswet. Zo was hij 'maar liefst 10 keer aangehouden geweest voor het rijden onder invloed van alcohol'.

Daar bleef het niet bij, de man bleek ook nog eens 8 keer veroordeeld te zijn voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Het voertuig is in beslag genomen.

Wat betreft de automobilisten die het rode kruis negeerden, liet de politie weten dat deze 'hiervoor een bekeuring ontvangen'. Eén bestuurder bleek daarnaast niet alleen ook nog eens te veel te hebben gedronken maar ook rond te rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Op het bureau blies de aangehouden verdachte 1080 ugl.


Foto: Politie