mainImage

ADO wil dat Beugelsdijk afziet van politieke kandidatuur

Afbeelding is niet meer beschikbaar
25 januari 2018, 08:20 uur
Algemeen

ADO Den Haag zit zwaar in zijn maag met de politieke stellingname van Tom Beugelsdijk. De verdediger en populairste speler van de eredivisieclub is lijstduwer voor Groep de Mos bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Volgens een woordvoerder van ADO heeft hij dat echter nooit met de club overlegd. ADO wil nu dat Beugelsdijk ‘vrijwillig’ afstand doet van het lijstduwerschap.

De Haagse voetbalclub heeft Beugelsdijk, de nummer 50 op de kandidatenlijst van Groep de Mos, bovendien attent gemaakt op de ethische code van het FIFA-reglement. Daarin staat dat profvoetballers altijd politiek neutraal moeten zijn en blijven.

Lijsttrekker en naamgever Richard de Mos zegt met verbijstering kennis te hebben genomen van de kwestie. “Dat een corrupt boevennest als de FIFA klaarblijkelijk haar neus ophaalt voor de Nederlandse grondwet, waarin staat dat iedere Nederlander bij verkiezingen het recht heeft om te kiezen én om verkozen te worden, is natuurlijk te bizar voor woorden.”

De voorman van de lokale politieke partij, die overigens hetzelfde lijflied heeft als ADO Den Haag (‘Oh oh Den Haag’), zal vandaag overleg hebben met Tom Beugelsdijk. “Tommie mag hier uiteraard niet onder lijden en moet zich compleet kunnen focussen op de verdediging van ADO,” aldus De Mos.

(foto: Orange Pictures)


Foto: Digitaal Dagblad