Dagblad070 | Ali B. op 14 september op Escampfestival

Ali B. op 14 september op Escampfestival

mainImage
Ali B.

Het Escampfestival, dat dit jaar twintig jaar bestaat, keert terug naar winkelcentrum Leyweg. Op 14 september is het weer tijd voor het bijzondere feest voor en met de buurt. Dit keer met een optreden van Ali B. en Numidia.

Het festival kent verder sport- en spel en kinderactiviteiten, aangevuld met optredens van lokaal talent. Ook krijgen winkeliers de ruimte om de Leyweg te laten bruisen. Tevens is er een informatiemarkt voor bewoners bij het Melis Stokepark, een Banenmarkt en laten verschillende organisaties uit de wijk zich zien.

Wethouder De Mos: "Ik denk dat het heel leuk gaat worden voor alle Escampers. We werken natuurlijk al een tijdje aan het aantrekkelijker en bruisender maken van de Leyweg. Met de terugkeer van het festival naar dit winkelcentrum lossen we die belofte in, samen met de lokale ondernemers. Ik verwacht dat het net zo'n succes wordt als de eerste editie van Parkpop Next Door in juni, die ook op de Leyweg plaatsvond.” Door de verhuizing van het Zuiderpark naar de Leyweg zorgt de gemeente er ook voor dat het park enigszins wordt ontlast. De Mos: "Dat is ook weer goed nieuws: een echte win-winsituatie!''

 

 


Foto: Screenshot You Tube