Dagblad070 | Artiesten aan minister: 'red de culturele sector'
mainImage

Artiesten aan minister: 'red de culturele sector'

25 maart 2020, 14:13 uur
Algemeen

Initiatiefneemster Johanna ter Steege heeft woensdag namens ruim duizend (podium)artiesten, waaronder Rotterdammer Paul de Leeuw, een brief gestuurd aan Ingrid van Engelshoven, minister van Cultuur. In het schrijven vragen de artiesten en medewerkers uit de culturele sector of er - tijdens, maar ook na de coronacrisis - wel aan hen gedacht wordt.

"De vrije producenten doen uit eigen zak grote investeringen in onze voorstellingen. Door de sluiting van de theaters voor lange tijd, lijden zij grote verliezen omdat ze de investeringen kwijt zijn", wordt de minister verteld. "Het gevolg is dat er in de toekomst geen ruimte meer zal zijn voor nieuwe investeringen in onze theaterprojecten. Of erger nog: dat de gehele opgebouwde infrastructuur, netwerken en samenwerkingen die tussen ons en de producenten in de loop der jaren is opgebouwd door de crisis wordt weggevaagd."

De boodschap is helder: "Alstublieft, vergeet de sector niet! Laat de vrije producenten voortbestaan en daarmee ons, het publiek en onze mentale gezondheid. Help ons een plan te ontwikkelen opdat we straks, na alle aangerichte schade, de deuren open kunnen gooien en samen verder kunnen."

De brief is onder meer getekend door BN'ers als Ali B, Elise Schaap, Frans Bauer, Karin Bloemen en Paul de Leeuw.


Door: ANP | Foto: ANP