Dagblad070 | Bertens na lange dag naar 2e ronde
mainImage

Bertens na lange dag naar 2e ronde

Afbeelding is niet meer beschikbaar
24 september 2018, 20:20 uur
Algemeen

Kiki Bertens heeft een heel lange dag tot een goed einde gebracht. De kersverse nummer elf van de wereldranglijst overleefde de eerste ronde van het tennistoernooi van Wuhan met een zege op Belinda Bencic uit Zwitserland: 6-3 4-6 6-2.

Bertens won zondag nog het toernooi van Seoul en stapte na een korte nacht op het vliegtuig voor een reis van zo'n vijf uur naar het Chinese Wuhan. Ondanks de verre van ideale voorbereiding startte de 26-jarige Westlandse voortvarend tegen Bencic. Ze won de eerste set met 6-3 maar raakte even uit haar ritme nadat de partij voor het eerst wegens regen werd onderbroken. Bertens verloor haar servicebeurt toen het weer droog was en moest daardoor ook meteen de tweede set inleveren (4-6).

De Westlandse nam een voorsprong van 2-0 in de derde set toen het langer bleef regenen. De wedstrijdleiding maakte aanvankelijk bekend dat het duel naar dinsdag werd verplaatst. Uiteindelijk werd besloten verder te spelen onder het gesloten dak van het centercourt. Daar stapte Bertens net voor middernacht plaatselijke tijd als winnares van de baan.


Foto: Digitaal Dagblad