mainImage

Buurtboerderij De Nijkamphoeve rookvrij

25 augustus 2019, 12:22 uur
Algemeen

BuurtBoerderij De Nijkamphoeve is met ingang van 1 september a.s. geheel rookvrij.

Maatschappelijke inzichten over roken zijn de laatste jaren snel veranderd. Nadat in 2012 Stichting Vrienden van De Nijkamphoeve de toenmalige stadsboerderij van de gemeente overnam, bleven de regels voor roken ongewijzigd. Bezoekers en vrijwilligers mochten buiten de gebouwen en buiten de knuffelweide roken. Inmiddels verbieden steeds meer instellingen het roken overal op hun terrein.

De Vereniging Stads- en Kinderboerderijen Nederland (vSKBN) - de koepelorganisatie van kinderboerderijen - heeft enige tijd geleden een afspraak met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gemaakt om alle kinderboerderijen in Nederland rookvrij te maken. 

De belangrijkste redenen zijn: Het is slecht voor de mens, het is slecht voor de andere bezoekers en vrijwilligers. Maar het allerbelangrijkste is dat je de kinderen niet confronteert met rokende grote mensen, ze niet dwingt mee te roken en ze een slecht voorbeeld onthoudt. Samen op weg naar een rookvrije generatie, zo zegt De Nijkamphoeve.

Zolang de gemeente Den Haag roken in het Florence Nightingalepark niet verbiedt, kan nog wel rondom de BuurtBoerderij worden gerookt.