Dagblad070 | Delft heeft deze week een Careers Cafe

Delft heeft deze week een Careers Cafe

mainImage

Sinds de economie groeit en groeit bestaat er warempel ook baankeuzestress, maar dat heeft tegelijkertijd ook z’n charme. Om die reden is er sinds gisteren (maandag) tot en met komende vrijdag voor baanzoekers in Delft een nieuw fenomeen: het Careers Café, waar op een ontspannen manier over carrières kan worden nagedacht en gesproken.

De organisatie daarvan is in handen is van het snel groeiende Nederlands-Britse carrièrenetwerk Magnet.me, dat voor gratis massages, koffie, snacks, Red Bull en een carrière-adviseur zorgt. En ook voor een fotograaf die portretfoto’s maakt, zodat ieders presentatie professioneel wordt ondersteund.

“De juiste keuze maken was altijd al belangrijk als het om je eerste baan gaat, maar we zien dat de druk die baanzoekers zichzelf daarbij opleggen steeds groter wordt. Het móet de goede keus zijn’’, zegt Vincent Karremans, co-founder van Magnet.me. ‘’Maar velen lopen daarin vast. Met het Careers Cafe zeggen we: we get it. Maar je eerste baan zoeken hoort ook leuk te zijn! De wereld ligt aan je voeten, dus ontspan! Kom bij ons even tot rust, neem een massage en een bak koffie en ga dan in goed gezelschap aan de slag. En wie het zichzelf nog gemakkelijker wil maken, kan gratis lid worden van ons netwerk.”

‘’Ook studenten die nog geen baankeuzestress maar wel vastzittende schouders of trek in koffie hebben zijn van harte welkom. En als je er dan toch bent kan het nooit kwaad om eens met elkaar te praten over de vele mogelijkheden die er zijn’’, aldus Karremans. ‘’Gaan baanzoeker voor de overheid, voor het bedrijfsleven of zoeken ze een job bij een maatschappelijke organisatie? Wordt het een multinational? Het grootbedrijf of juist MKB? Traineeship misschien? Of juist een vaste stek?’’

Ervaringsgewijs weet Karremans welke vragen door hoofden van studenten spoken. ‘’Direct al specialiseren of eerst een bredere blik op de praktijk krijgen? Doorgroeimogelijkheden of beginnen met veel verantwoordelijkheid? Of misschien zelf een bedrijf beginnen, zoals de oprichters van Magnet.me zelf na hun afstuderen deden?’’


Het Careers Café wordt gehouden in Unit 71b in Winkelcentrum De Hoven Passage, Delft. Op vrijdagochtend serveert Magnet.me voor de katerige student een anti-hangover breakfast.