Dagblad070 | Carola de Groot sidekick Vastgoed Debat

Carola de Groot sidekick Vastgoed Debat

mainImage
Carola de Groot, Bart Bakker en Benedikte Zijlstra kijken uit naar het komende Vastgoed Debat.

Carola de Groot is naast Benedikte Zijlstra de sidekick van dagvoorzitter Bart Bakker tijdens het groots opgezette Vastgoed Debat in het Veur Theater.  "Sinds maart werk ik als huizenmarkteconoom bij RaboResearch, het kenniscentrum van de Rabobank", vertelt Carola de Groot op haar Linked-pagina. "Daarmee ben ik teruggekeerd op het ‘economische honk’. Na mijn studie Algemene Economie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam cum laude te hebben afgerond in 2005, heb ik 13,5 jaar gewerkt als onderzoeker Wonen en Demografie bij het Planbureau voor de Leefomgeving".

"In die periode promoveerde ik ook op een onderzoek naar de kloof tussen verhuiswensen en verhuisgedrag aan de Universiteit van Amsterdam. Ik ben geïnteresseerd in het woongedrag van huishoudens en regionale verschillen: welke keuzes maken huishoudens op de woningmarkt gegeven hun woonvoorkeuren, portemonnee en de regionale woningmarktomstandigheden?".

"Ik vind het Vastgoed Debat uitermate interessant", aldus Carola de Groot. "Het is een bijzonder initiatief dat een helder beeld zal geven van de huidige situatie in de woningmarkt in Haaglanden".

"De expertise en ervaring van Benedikte Zijlstra, die de lokale huizenmarkt enorm goed kent, en de inbreng van een deskundige als Carola de Groot zijn een meerwaarde voor het Vastgoed Debat", aldus dagvoorzitter en organisator Bart Bakker. " De Rabobank laat zien dat zij zich ook als kennispartner willen verbinden. Tevens hebben we inmiddels een aansprekend gezelschap van debaters, die hun visie op een aantal thema's zullen geven. We hebben binnenkort nog een gesprek met Oscar van Schijndel, de eigenaar van het Veur Theater waar het debat wordt gehouden. Hij keek vreemd op toen ik hem gisteren vroeg of we vanwege de grote interesse eventueel een tribune bij konden bouwen..."

 

 


Foto: Vooburgs Dagblad