Dagblad070 | Celstraffen tot 30 maanden geëist voor vals geld

Celstraffen tot 30 maanden geëist voor vals geld

mainImage

Tegen drie mannen die begin dit jaar werden aangehouden in Den Haag wegens het vervaardigen en verspreiden van zo’n 66.000 euro aan vals geld zijn gevangenisstraffen van 30 en 24 maanden geëist. Dat meldt Beveiliging.

De zaak kwam aan het rollen na een melding van een man die in het huis van zijn dochter een tas geld had ontdekt en dit niet vertrouwde. De politie vond in de tas zo’n 26.000 euro aan vals geld in biljetten van twintig en vijftig euro. Ook stonden een printer, fotopapier en snijtafels in het huis. Op een laptop werden meerdere foto’s van bankbiljetten gevonden, afbeeldingen van hologrammen, watermerken en een bestand met uitleg over hoe vals geld gemaakt kan worden.

De vrouw heeft een relatie met een 21-jarige man uit ‘s-Gravenzande. Haar vriend en twee andere mannen, een 21-jarige Hagenaar en een 24-jarige Nootdorper, zouden regelmatig haar huis gebruiken. De politie trof in de woning van de Hagenaar nog eens bijna veertigduizend euro aan vals geld aan in biljetten van twintig euro, schrijft Beveiliging.

De 21-jarige man uit ‘s-Gravenzande werd al verdacht van een eerdere oplichting met vals geld, door telefoons en een laptop via Marktplaats te kopen met vals geld. Tegen hem eiste het Openbaar Ministerie 30 maanden. De 24-jarige Nootdorper deed het digitale werk. Hij hoorde 24 maanden tegen zich eisen, net zoals de 21-jarige man uit Den Haag. Over twee weken doet de rechter uitspraak.


Door: Beveiliging | Foto: ANP