Dagblad070 | #Daslief-virus besmet Den Haag  

#Daslief-virus besmet Den Haag  

mainImage

De zorg wordt overspoeld met patiënten, mensen worden ziek en gaan zelfs dood. De angst voor het cornavirus zit er goed in. En terecht, want de wereld stevent af op een enorme crisis. Naast verdriet en pijn, legt corona de economie stil en hebben de kabinetsmaatregelen in de aanpak van het coronavirus grote maatschappelijke gevolgen voor iedereen.

Gelukkig zie je juist in deze barre tijd ook in onze stad geweldige initiatieven ontstaan en #Daslief!

Met #Daslief wil Sire het saamhorigheidsgevoel vergroten en alle mensen bedanken die nu voor anderen klaarstaan, van het zorgpersoneel tot de vakkenvullers. En voor iedereen die, hoe dan ook, buren, familie of vrienden helpt.

Met deze #Daslief-column roep ik iedereen op om vooral door te gaan met al die mooie Haagse initiatieven, want we hebben elkaar op dit moment én in de nabije toekomst harder nodig dan ooit.

Geweldig bedankt voor al het werk wat jullie doen zeg ik tegen al die Haagse agenten, mensen in de zorg en al die andere mensen in cruciale beroepen. De traditionele lintjesregen rondom Koningsdag zou aan jullie opgedragen moeten worden!

Tegen al die vrijwilligers van de Boodschappen en Begeleidingsdienst - BBD die boodschappen doen voor onze ouderen zeg ik: #Daslief!

Tegen Ben Lachhab die de komende vijftien weken, dankzij giften van sponsoren, 100.000 maaltijden bij kwetsbare ouderen gaat bezorgen, #Jijbentlief! Dat geldt natuurlijk ook voor Atalay Celenk van Juliana Plaza, die deze dagen warme maaltijden kookt en bezorgt voor honderd ouderen in Transvaal en de Schilderswijk.

Tegen Stichting Solidair van Hessel van der Pad, die samen met donateurs zoals Leo's Koffiehuis en fantastische vrijwilligers, eten rondbrengt bij mensen die het zo keihard nodig hebben,  #Julliezijnlief!

De initiatiefnemers van Alle mondkapjes verzamelen, die al tienduizenden mondkapjes hebben opgehaald om het tekort hieraan te ledigen, #Julliezijnlief!

#1teamtegencorona klonk het ook op Scheveningen en in Duindorp. met het lied van Outsiders en De Kraaien, maar ook hier #Daslief-acties te over; bijvoorbeeld door de bouwers van Vreugdevuur Scheveningen die de ouderen in het Uiterjoon een hart onder riem kwamen steken en Rene Vink, die de deuren van de keuken van Tante Knier heeft geopend om dagelijks meer dan 80 gratis maaltijden te bereiden.

#Ooklief zijn die ADO-supporters die, geheel in Haagse Harry-stijl, bemoedigende teksten voor de deur van zieken- en verpleeghuizen hangen. #Daslief geldt ook voor al die kinderen (en volwassenen) die meedoen met de #stoepkrijtchallenge om mensen die niet naar buiten kunnen een hart onder de riem te steken.

#Nietlief is dat ik heel veel mensen nu vergeet te noemen. Ook voor hen geldt 'keep up the good work! En mocht je na het lezen van deze column ook zin hebben om de handen uit de mouwen te steken; er is vast ook bij jou in de buurt behoefte aan #coronahulp!