Dagblad070 | Den Haag gaat grachten cleanen na Koningsdag

Den Haag gaat grachten cleanen na Koningsdag

mainImage

Op 28 april (de zondag na Koningsdag) organiseert WWF Haaglanden in samenwerking met Boot Varen Den Haag en The Hague Boat een schoonmaak in de Haagse grachten. De grachten liggen na afloop van het Koningsfeest gebruikelijk vol met plastic bekertjes, blikjes en ballonnen. Kinderen tussen de 8 en 12 jaar uit de regio Haaglanden en WWF-vrijwilligers gaan die troep met visnetten plastic en ander afval uit het water vissen. Er wordt gevaren van 9:15 tot 11:30 en van 12:15 tot 14:30.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel in Den Haag. Als eerste grote stad gaat de gemeente dit jaar beginnen om haar kantoren, openbare verlichting, verkeersinstallaties, gemalen, zwembaden en sporthallen volledig te voorzien van stroom die duurzaam is opgewekt. Twee van de meest duurzame kantoorgebouwen in Nederland – De Monarch en de Veranda – staan in Den Haag. In verschillende Haagse wijken zijn er rond ondergrondse afvalcontainers kunstmatten met bloemetjes geplaatst om te zorgen voor minder zwerfafval. De WWF Cleanup in de Haagse grachten is dan ook in lijn met dit duurzaamheidsbeleid.

WWF Plastic Vissen maakt onderdeel uit van een groter project van het Wereld Natuur Fonds en andere samenwerkingspartners tegen plastic afval.