Dagblad070 | Doe mee met Kook Voor Je Buur 10Daagse 
mainImage

Doe mee met Kook Voor Je Buur 10Daagse 

9 augustus 2019, 10:08 uur
Algemeen

Stichting Thuisafgehaald organiseert van 27 september tot en met 6 oktober (rondom Burendag en de Week van de Ontmoeting) voor het eerst de Kook Voor Je Buur 10Daagse. Ze roept daarmee alle Nederlanders op om tussen 27 september en 6 oktober een keer voor hun buren te koken. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen in Nederland kan genieten van een lekkere, verse en met liefde bereide maaltijd. Omdat nog steeds 30% van alle Nederlanders zich eenzaam voelt en 7% van alle zelfstandig wonende ouderen ondervoed is.

 

Ga jij ook de uitdaging aan en maak je een aantal buren gelukkig door een keer te koken? Vandaag is www.kookvoorjebuur.nl live gegaan, waar je je meteen kunt aanmelden. Je kunt zelf kiezen hoeveel dagen je mee wilt doen en hoeveel porties je aan wilt bieden. Stichting Thuisafgehaald zorgt ervoor dat jouw buurtgenoten weten dat jij gaat koken en van deze maaltijden kunnen gaan genieten.

Liever afhalen? Kook je juist liever niet of ken je iemand voor wie dit een uitkomst zou zijn? Ga naar www.kookvoorjebuur.nl, vul je postcode in en bekijk welke maaltijden er in jouw buurt worden aangeboden. Maaltijden reserveren voor de Kook Voor Je Buur 10Daagse kan vanaf 1 september. Heb je hulp nodig? Stichting Thuisafgehaald is ook telefonisch bereikbaar via 06-83447197.

Om te laten zien dat een keer koken voor je buren echt een kleine moeite is heeft de stichting ook aan een aantal prominente Nederlanders gevraagd of zij tijdens deze 10 dagen een keer voor hun buren willen koken. Er zijn al meerdere wethouders, burgemeesters en BN’ers die hebben toegezegd dat zij maaltijden gaan delen, bijvoorbeeld wethouders Marie-ThОrПse Meijs uit Haarlem en Karin Schrederhof uit Delft. Deze VIP-maaltijden zullen vanaf 1 september op de website verschijnen en we zullen deze prominenten volgen in hun beleving van het koken voor hun buren.

Thuisafgehaald laat buurtgenoten elkaar ontmoeten door het delen van eten. Niet iedereen vindt het leuk om te koken en soms lukt het gewoon niet om (iedere dag) een lekkere, verse en vooral gezonde maaltijd voor jezelf te maken. Sommige mensen koken juist heel graag en maken met plezier ook maaltijden voor anderen. Thuisafgehaald brengt deze mensen bij elkaar. Wie niet kan of wil koken kan zo een maaltijd bij een buurtgenoot afhalen en leert meteen iemand uit de buurt kennen. Op dit moment zijn er 11.500 thuiskoks aangesloten en worden er per jaar ruim 50.000 maaltijden gedeeld.

Een aantal Nederlandse gemeenten hebben inmiddels ontdekt dat het maken van koppelingen tussen thuiskoks en afhalers bijdraagt aan het realiseren van hun doelen en helpen ons om hier actief mee aan de slag te gaan. De Kook Voor Je Buur 10Daagse wordt mede mogelijk gemaakt door onze focusgemeenten: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Den Bosch, Groningen, Haarlem, Nijmegen, Nieuwegein, Vlaardingen en Delft.