Dagblad070 | Eerste supermarkt moet dicht om coronaregels
mainImage

Eerste supermarkt moet dicht om coronaregels

12 augustus 2020, 15:10 uur
Algemeen

Supermarkt Berning in het Twentse Noord-Deurningen mag donderdagmorgen de winkeldeuren niet meer openen. De veiligheidsregio Twente heeft supermarkteigenaar Jos Berning woensdag per brief laten weten dat hij zijn zaak vanaf donderdag gesloten moet houden totdat de winkel is aangepast aan de geldende coronaregels. Als de winkel toch opengaat, neemt de veiligheidsregio maatregelen, zegt een woordvoerder.

Volgens de veiligheidsregio is de winkel op de Duitse grens diverse malen gecontroleerd en zijn er meerdere waarschuwingen uitgedeeld. Ook is al een boete opgelegd. "Het houdt een keer op. In die winkel lopen met grote regelmaat meer mensen dan volgens het vloeroppervlak zou mogen. En dan gaat het niet om een incident van klanten die elkaar per ongeluk op te korte afstand passeren, het is er gewoon echt te druk, vooral met Duitse klanten."

Winkelbaas Jos Berning bestrijdt dat hij vaak is gewaarschuwd. Ook voldoet hij naar eigen zeggen aan alle coronarichtlijnen. Hij zegt het slachtoffer te zijn van "incompetente boa's en kortzichtigheid van de veiligheidsregio".

Berning mag zijn winkel volgens de veiligheidsregio pas weer openen als is vastgesteld dat alle coronaregels worden nageleefd. "We zijn er niet op uit om een zaak te sluiten, bij geen van de duizenden controles die we ondertussen hebben uitgevoerd. Maar in andere gevallen heeft een waarschuwing en een hercontrole geholpen. Een ondernemer moet zorgen dat hij zijn zaakjes op orde heeft", aldus de regiowoordvoerder.


Door: ANP