Dagblad070 | Eerste vegan lunchroom opent in Den Haag

Eerste vegan lunchroom opent in Den Haag

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Lunchroom Fast & Vegan opent op 27 april de deuren in de Piet Heinstraat in het hippe Zeeheldenkwartier. Een primeur in Den Haag want dit is de eerste lunchroom waar je echt 100% veganistisch eet en drinkt. Zelfs voor de melk in de koffie wordt hier geen uitzondering gemaakt.

Fast & Vegan serveert ontbijt en lunch. Alles op de kaart is volledig plantaardig en er wordt gewerkt met veel biologische en lokale producten.

Eigenaren Jurriaan de Bruijn en Alexandra Stevens gooiden het roer om. Hij werkte als hulpverlener in de jeugdzorg, zij als advocaat. De behoefte om iets nieuws te doen, borrelde al een tijdje. Nu stappen ze samen in dit nieuwe avontuur, vlak om de hoek van waar ze met hun vier kinderen wonen.

Alexandra Stevens: “Met snelle, simpele gerechten willen wij laten zien dat veganistisch eten niet alleen gezond is, diervriendelijk en beter voor het milieu, maar vooral ook heel lekker! Wij serveren heerlijke vegan tosti’s, kroketten, smoothies en zelfgebakken taarten.”

Vegan is ‘hot’ en dat zie je ook in de horeca terug. De laatste paar jaar zie je steeds vaker vegan-gerechten op de menukaart staan. Jurriaan de Bruijn: “De manier waarop we eten is razendsnel aan het veranderen. Steeds meer mensen kiezen er bewust voor om minder vlees te eten of helemaal geen dierlijke producten meer te gebruiken. Er is een soort vega-revolutie gaande en daar zijn we heel blij mee!”


Foto: Digitaal Dagblad