Dagblad070 | Elektrische auto wordt mogelijk populairste keuze

Elektrische auto wordt mogelijk populairste keuze

mainImage

In 2019 zagen we voor het eerst dat er meer elektrische auto’s verkocht werden. Het is een trend die in 2020 verder door zal gaan. Vooral omdat er in 2020 heel veel nieuwe elektrische auto’s uitkomen. Voor het eerst verschijnen er ook modellen die betaalbaar zijn voor de gewone consumenten die niet zakelijk rijden. De verwachting is dat hierdoor de populariteit van de elektrische auto in 2020 nog verder gaat toenemen. Overweeg je een elektrische auto aan te schaffen? Wij hebben de populairste modellen die in 2020 uitkomen voor je op een rijtje gezet.
 

Volkswagen ID.3
 
Volkswagen was in 2019 opnieuw het best verkochte automerk in Nederland. Maar voelt de concurrentie van Tesla in z’n nek hijgen. Vooral nu de Tesla met een betaalbaar model komt. Ze besluiten op de vraag van elektrische auto’s in te spelen met de ID.3. Voor € 30.000 krijg je een Volkswagen vergelijkbaar met de gold alleen dit keer volledig elektrisch. Je kan kiezen uit verschillende batterijversies. De kleine accu heeft een actieradius van 330 km, de tweede 420 km en de derde 550 km. Kortom dit kan weleens de knaller van 2020 worden. In de zomer van 2020 wordt de Volkswagen ID.3 verwacht. Maar je kan hem nu al reserveren vanwege de grote wachtlijsten.
 
Honda E
 
Misschien wel het meest opvallende design in 2020 gaat uit naar de Honda E. De auto is futuristisch ontworpen en volledig elektrisch. Het ontwerp is discutabel, maar met de Honda E doet het automerk ook een stap in de richting van elektrische auto’s. Nadeel is de relatief goedkope accu waardoor je slechts 220 km ermee kan rijden. De auto gaat ondanks de goedkope accu minimaal € 35.330 euro kosten.
 
Mini Electric
 
Natuurlijk kan ook de Mini Cooper niet achterblijven. De Mini Electric gaat ons opnieuw verliefd laten worden op dit Engelse merk. Met een actieradius van 232 km wordt dit een echte stadsauto. Een groot pluspunt is dat de accu tot wel 80% opgeladen kan worden in 30 minuten met de snel lader. De auto is verkrijgbaar vanaf € 34.900. Voor dit geld heb je dus een heuse elektrische mini cooper.  Vanaf maart kan je de auto in de showroom gaan vinden.
 
Mazda MX-30
 
Dit is een auto die best weleens in de smaak kan gaan vallen in 2020. De MX-30 is eigenlijk de elektrische variant van de CX-30. Het nadeel bij de auto is de relatief kleine accu. Hierdoor kan je slechts een bereik behalen van 200 km. De vanaf prijs bij deze auto ligt op € 33.990.
 
Peugeot e-208
 
Peugeot besluit het ook op te nemen tegen de concurrentie. Alleen dit keer komt er geen futuristische auto op de markt. Ze hebben gewoon de Peugeot 208 exact nagebouwd alleen met een elektromoter. Voor fans van de 208 is dit natuurlijk ideaal. De prijs ligt vanaf € 36.250.
 
Opel Corsa
 
De Opel Corsa is eigenlijk altijd populair gebleven en dit jaar brengt Opel de 6e generatie van de auto uit. Voor het eerst in de geschiedenis is deze Opel volledig elektrisch verkrijgbaar. De 50 kWh accu zorgt ervoor dat je 330 km kan rijden. Vanaf € 30.990 kan je de Opel Corsa dit jaar bestellen bij de Opel dealer.
 
Autoverzekering checken
 
Benieuwd wat een autoverzekering voor een elektrische auto gaat kosten? Check dit vooral voor je de auto aanschaft. Je wilt tenslotte wel weten wat je auto precies gaat kosten naast de aanschaf!
 


Foto: Ingezonden