Dagblad070 | Flyer om klanten prostitutie bewust te maken

Flyer om klanten prostitutie bewust te maken

mainImage

Na al meer dan vijf jaar succesvolle klantenacties, start op woensdag 28 augustus de 14e actie voor bezoekers van de Haagse prostitutiestraten. Er worden twee avonden lang flyers uitgedeeld om klanten te wijzen op hun verantwoordelijkheid voor het betalen van een eerlijke prijs, veilige seks met sekswerkers en het melden van signalen van uitbuiting of gedwongen prostitutie. Klanten kunnen zich tijdens de actie in een mobiele kliniek gratis laten testen op soa’s.

De klantenactie is een initiatief van het Centrum Seksuele Gezondheid van de GGD Haaglanden en Spot 46, het informatie- en adviescentrum voor sekswerkers in Den Haag. Doel is om een norm te stellen: de klanten worden geïnformeerd over de manier waarop zij een bijdrage kunnen leveren aan goede en gezonde werkomstandigheden in de seksbranche. Op woensdag 28 augustus is de actie in de Geleenstraat en op donderdag 29 augustus in de Doubletstraat.

Het Centrum Seksuele Gezondheid GGD Haaglanden en Spot 46 hopen dat dit keer net zoveel klanten zich laten testen als tijdens de vorige acties. Tijdens de vorige actie waren dat er 46. Het Centrum Seksuele Gezondheid is onderdeel van de GGD Haaglanden. Mensen die een verhoogd risico lopen op seksueel overdraagbare aandoeningen (soa) kunnen zich hier gratis en anoniem laten testen.

Spot 46 is onderdeel van de Stichting Hulp en Opvang Prostitutie en Mensenhandel (SHOP) en heeft als doel de positie van sekswerkers te verbeteren. Spot 46 biedt sekswerkers in de regio Haaglanden gratis informatie en advies over (gezond) werken in de seksbranche.