Dagblad070 | Foto's verdachte relschoppers Malieveld openbaar

Foto's verdachte relschoppers Malieveld openbaar

mainImage

Het regionale opsporingsprogramma Team West heeft dinsdagmiddag op Omroep West foto's laten zien van acht verdachten van de ongeregeldheden na de verboden demonstratie op het Haagse Malieveld op 21 juni.

De foto's, waarop de verdachten herkenbaar in beeld zijn, staan ook op politie.nl en worden dinsdagavond ook getoond op de landelijke televisie in Opsporing verzocht (NPO 1).

Als de verdachten zich melden bij de politie, wordt hun foto van de website gehaald, aldus Team West. De acht verdachten, allemaal mannen, hebben ieder een nummer gekregen waardoor het voor de kijkers makkelijker is om gerichte informatie door te geven.

Na een korte betoging kwam het in het gebied rond station Den Haag CS en het Malieveld tot confrontaties met de Mobiele Eenheid. Volgens de politie hebben relschoppers daarbij fors geweld gebruikt.

Dinsdagochtend vroeg zijn drie andere verdachten in hun huis opgepakt: een 18-jarige en een 25-jarige man uit Den Haag en een 33-jarige man uit Rotterdam. Een week na de rellen werd al een 61-jarige man uit Brielle aangehouden in verband met de ongeregeldheden.


Door: ANP | Foto: ANP