Dagblad070 | Fotowedstrijd stadsnatuur Haagse jongeren

Fotowedstrijd stadsnatuur Haagse jongeren

mainImage

De gemeente organiseert een fotowedstrijd voor jongeren tussen de 10 en 16 jaar oud. Jongeren die hun mooiste foto’s van de Haagse stadsnatuur met de gemeente delen, kunnen prijzen winnen zoals een surfles met vier vrienden of een lenzenkit voor hun smartphone. Ook maken ze kans op een plek bij de foto-expositie in het atrium van het stadhuis. Inzenden van de foto’s kan nog tot en met 25 oktober.

Stadsnatuur is overal!

Stadsnatuur is overal te vinden. Wethouder Richard de Mos (Buitenruimte): "Natuur is echt overal om je heen, ook in onze stad! In onze aantrekkelijke duinen, grachten, parken en landgoederen. Maar natuurlijk ook gewoon om de hoek of in je eigen achtertuin. We willen jongeren uitnodigen om hun blik op natuur met ons te delen via mooie foto’s."

Nieuw beleid stadsnatuur

De gemeente Den Haag werkt aan nieuw beleid voor de stadsnatuur. In dit nieuwe beleid spreekt de gemeente af hoe zij de natuur in de stad wil beschermen en helpen. Ook educatie over stadsnatuur is een belangrijk onderdeel hiervan.

Lessen natuur

Ook onderwijs over stadsnatuur is hierbij een belangrijk onderdeel. Een aantal Haagse scholen in het primair en voortgezet onderwijs besteedt daarom tijdens de les aandacht aan Haagse natuur. De lessen gaan over dieren en planten die leven in de stad. Hoe zijn bepaalde dieren bijvoorbeeld afhankelijk van elkaar? Wat is een ecosysteem? Ook gaan de leerlingen de stad in om de natuur in het echt te bekijken, te onderzoeken en te fotograferen. De fotowedstrijd is hiervan een onderdeel.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en de manier waarop jongeren zich kunnen inschrijven op www.hethaagsegroen.nl/natuurfoto.