mainImage

Geveltuintje Van Diemenstraat teruggeplaatst

1 mei 2019, 15:58 uur
Algemeen

De gemeente gaat weer groen planten aan de Van Diemenstraat in Den Haag.Het geveltuintje dat eerder door de gemeente werd weggehaald, wordt daarmee teruggeplaatst. 

Scootmobiel

Tot verbijstering van de Haagse inwoners was afgelopen week de begroeiing verwijderd. Reden hiervoor was omdat de gemeente plaats wilde maken voor een scootmobiel. Een van de bewoners die een stukje verderop in de straat woont had namelijk een vergunningsaanvraag ingediend voor een scootmobielstalling.

 Haagse Stadspartij

De Haagse Stadspartij is door de gedupeerde bewoners benaderd om verhaal te halen. De bewoners snappen niets van de verwijdering van het groen. Het zou namelijk in strijd zijn met wat de gemeente eerder opriep, in de vorm van Operatie Steenbreek. Hiermee stimuleert de gemeente dat straattegeld worden vervangen voor planten. De Haagse Stadspartij zette haast achter de zaak en diende schriftelijke vragen in bij de gemeente. 

In samenspraak

De gemeente gaat het geveltje herstellen nadat geïnventariseerd is welke planten de bewoners er graag willen hebben. Voor de scootmobiel wordt een andere locatie gezocht.