Dagblad070 | Haagse PvdA houdt vast aan Roetveegpieten

Haagse PvdA houdt vast aan Roetveegpieten

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De Haagse PvdA wil dat Sinterklaas komend jaar weer een feest wordt voor iedereen, zonder geruzie en geschreeuw. Daarom roepen de sociaaldemocraten alle partijen op om gezamenlijk met een antwoord te komen op de Pietendiscussie.

Maar het eigen antwoord van de Partij van de Arbeid is er al en zal juist de gemoederen weer ten volle prikkelen: ''Den Haag heeft drie jaar geleden een fantastische koers ingezet onder aanvoering van de basisscholen. oetveegpieten op alle scholen en bij de intocht. Door al het gekibbel en gepolariseer, zie je steeds weer terugtrekkende bewegingen ontstaan. Dat is helemaal niet nodig. Houd vast aan deze lijn en maak er een prachtfeest van”, aldus raadslid Mikal Tseggai.

De Haagse gemeenteraad spreekt woensdag over hoe de Sinterklaasintocht en de Pieten van de goedheiligman er in november moeten komen te zien. 

Tseggai erkent dat de politiek er vroeg bij is met een discussie in mei. Maar volgens de PvdA-politica ben je op deze manier de emotionele discussie later voor. “Het zou geweldig zijn als we als Haagse politiek nu al in goed overleg en in harmonie kunnen besluiten hoe we later dit jaar een prachtig Sinterklaasfeest kunnen vieren. Rekening houdend met alle belangen, maar vooral die van alle Haagse kinderen.”


Foto: Digitaal Dagblad