Dagblad070 | HaagseStrandhuisjes erg duurzaam

HaagseStrandhuisjes erg duurzaam

mainImage

Sinds deze week mag de HaagseStrandhuisjes het Green Key label voeren. Dit is het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt.

Duurzaamheidswethouder Liesbeth van Tongeren (GroenLinks) mag in haar nopjes zijn; de strandhuisjes van haar Haagse bodem behaalde direct het keurmerk in de hoogste klasse ‘Gold’. Op haar initiatief mocht een aantal strandondernemers deze zomer een scan voor maatschappelijk verantwoord ondernemen laten uitvoeren. Uit de meting bleek dat de bouw, inrichting en huidige bedrijfsvoering van HaagseStrandhuisjes al zo verantwoord en doordacht waren, dat zij direct het label Green Key mag voeren in de hoogste categorie Gold.

‘Bij de bedrijfsvoering van de HaagseStrandhuisjes kijken we naar alle facetten: van elektrisch transport tot aan de suikerzakjes. Ook bij de bouw stond duurzaamheid centraal; de huisjes zijn gebouwd door hergebruik van bestaande materialen. Wij maken er een sport van om te ontdekken hoe het duurzamer, aangenamer en mooier kan. En dat lukt dus aardig!’, aldus Jeroen Struving, trotse eigenaar van HaagseStrandhuisjes. Waar valt nog verder te verduurzamen? ‘De volgende slag ligt bij de gasten. Hoe kunnen zij bijdragen aan een laag energiegebruik en hoe kunnen wij hen inspireren om thuis ook aan de slag te gaan? Afgelopen jaar zijn wij daar al mee bezig door onze communicatie naar de gasten. Deze Green Key geeft ons wind in de rug om dit nog beter uit te dragen.’ Daar kan dit Haagse echtpaar deze winter rustig op broeden, want het strandseizoen zit er deze maandag op en alle strandhuisjes worden weer van het strand gehaald.