Dagblad070 | Het wordt warm in Den Haag

Het wordt warm in Den Haag

mainImage

Het klimaat in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam is in 2050 vergelijkbaar met dat in het hedendaagse Parijs. Dat blijkt uit een analyse van wetenschappers van Crowther Lab, dat onderdeel uitmaakt van de Zwitserse universiteit ETH Zürich.
Uit de kaart blijkt dat de maximale temperatuur tijdens de warmste maand in Amsterdam in 2050 waarschijnlijk 3,4 graden hoger ligt dan nu nog het geval is.

De onderzoekers melden dat 77 procent van de steden in de wereld tegen 2050 te maken krijgt met een ‘opvallende verandering’ in klimaatomstandigheden. Het gaat in sommige gevallen zelfs om omstandigheden die momenteel niet worden ervaren in bestaande grote steden, stellen ze in een verklaring. In Europa wordt het zowel in de zomer als in winter warmer, waarschuwen de wetenschappers. Ze willen het voor mensen tastbaarder maken wat klimaatverandering betekent voor hun eigen leefomgeving. Er is onder meer een interactieve kaart gemaakt, waarop te zien is hoe het klimaat in steden naar verwachting zal veranderen.