Dagblad070 | Honderden ICT-banen naar Den Haag

Honderden ICT-banen naar Den Haag

mainImage

De wethouder Economie Saskia Bruines heeft tijdens haar bezoek aan India de komst van twee Indiase ICT-bedrijven naar Den Haag verwelkomd. Het gaat om JK Technosoft en eMudhra. Beide bedrijven groeien de komende drie jaar met ieder ongeveer 100 werknemers en zorgen voor een forse stimulering van de lokale economie.
Bruines: “Den Haag is een snel groeiende locatie voor technische instellingen en bedrijven in Europa. De komst van JK Technosoft en eMudhra naar onze stad bevestigen dat. Beide bedrijven zorgen de komende drie jaar in totaal voor ongeveer 200 banen. Ik ben er dan ook trots op dat de gemeente Den Haag in India deze bedrijven welkom kan heten. Samen versterken we Den Haag als kennisstad en zorgen we voor meer banen en een betere economie.”
Het innovatieve softwarebedrijf JK Technosoft bedient vanaf eind 2019 klanten in verschillende Europese landen vanuit Den Haag. Basudev Pal, directeur van JKT Europe, over de uitbreiding: “De keuze voor Den Haag sprak voor zich. De stad heeft veel goede voorbeelden van startende techbedrijven die daar goed gedijen. De gemeente was een belangrijke factor bij onze keuze voor Den Haag. Ook heeft The Hague Business Agency (THBA) ons goed geholpen met hun zakelijke begeleiding.”