Dagblad070 | Isis van Veldhoven is Rembrandt voor één dag

Isis van Veldhoven is Rembrandt voor één dag

mainImage

De negenjarige Isis van Veldhoven heeft zaterdag haar vader zo goed weten te portretteren dat zij de wedstrijd ‘Jongste Haagse Meester, Rembrandt voor een dag’ heeft gewonnen. In het Museumkwartier Den Haag portretteerden 12 kinderen, gehuld in kleding van de Gouden Eeuw, één van hun ouders/verzorgers. De winnaar van deze wedstrijd heeft een plekje in Museum Bredius weten te veroveren. Het winnende portret zal tot en met 12 mei hangen in de hal van Museum Bredius, gelegen aan de Lange Vijverberg.

Deze wedstrijd was de omlijsting van de opening van de buitententoonstelling ‘Rembrandt & de Gouden Eeuw.’ 2019 staat in het teken van Rembrandt vanwege zijn 350ste sterfjaar, dat wordt geëerd met tal van activiteiten.

Wethouder Robert van Asten (Mobiliteit, Cultuur en Strategie) opende de expositie. Van 13 april tot 1 juni is de Lange Vijverberg aangekleed met negen kubussen, waarop meesterwerken uit omliggende instellingen getoond worden. Wandel langs de expositie en zie wat er in de Gouden Eeuw in Den Haag gebeurde, wie de touwtjes in handen had en hoe de Gouden Eeuw in Den Haag een blijvende indruk heeft achtergelaten. De kunstwerken in het echt zien? De musea waar deze topstukken écht hangen, zijn op een steenworp afstand te vinden! 

 


Foto: Prive