Dagblad070 | Kick Out: 'politiek leiders bij Sintintocht'

Kick Out: 'politiek leiders bij Sintintocht'

mainImage

Kick Out Zwarte Piet Den Haag roept alle politiek leiders van de landelijke politieke partijen op om aanstaande zaterdag aanwezig te zijn bij de Sinterklaasintocht in Den Haag. Door op te treden als neutraal waarnemer, kunnen zij namens de hele bevolking de ernst, omvang en eenzijdigheid van het geweld van Haagse pro-pieten waarnemen, zo stelt de groep in een persbericht.

KOZP Den Haag roept in het bijzonder de leiders van politieke middenpartijen op om als waarnemer deel te nemen. "De stilte van Rob Jetten (D66), Jesse Klaver (GroenLinks), Lodewijk Asscher (PvdA) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie) heeft gewelddadige pro-pieten gesterkt in hun overtuiging dat ze straffeloos met geweld hun wil op kunnen leggen aan de rest van Nederland. Door nu hun rol als waarnemer te vervullen, kunnen Jetten, Klaver, Asscher en Segers hernieuwd leiderschap tonen, door zich uit te spreken vóór het grondrecht op demonstratie. In deze tijden van geweld en intimidatie dient iedereen zich uit te spreken: stilte en afwezigheid zullen gehoord worden als een instemming met de middelen die deze hooligans gebruiken."

KOZP Den Haag zegt in gesprek te zijn met de politie en de gemeente Den Haag, om hen te helpen hun rol bij de demonstratie bij de intocht volgende week kunnen vervullen. De Haagse intocht is de grootste intocht van Nederland, en Den Haag is de grootste stad waar dit jaar zwarte pieten in de officiële intocht meelopen.