Dagblad070 | Kooplui in actie tegen verhoging marktgelden
mainImage

Kooplui in actie tegen verhoging marktgelden

17 januari 2020, 10:48 uur
Algemeen

Ondernemers van de Haagse markt voeren actie tegen de verhoging van markgelden. Volgens hen zijn de bezoekersaantallen sinds de herinrichting van de markt gehalveerd en wordt hier niets aan gedaan door politici. In plaats daarvan worden de marktgelden verhoogd.

"De betrouwbaarheid van de politiek is weer ter discussie. Er is veel gebeurd, maar niets voor de markt. Al jaren roepen de partijen, rond verkiezingstijd, wat ze allemaal gaan doen voor de Markt. Met mooie benamingen als “Pareltje van Den Haag” en “economische motor van de buurt” doen ze allerlei beloftes. Maar in de praktijk is de Markt telkens het kind van de rekening", schrijven de ondernemers.

De bezoekersaantallen zijn volgens hen sinds de herinrichting meer als gehalveerd. "Het is gebleken dat het management de taak als beheerder niet aan kan. En de politiek heeft het laten gebeuren. Ondanks de toezegging van het college dat de marktgelden niet verhoogd worden, zeker niet zolang het rekenkamer rapport niet is afgehandeld, heeft het college nu toch een “trendmatige” tariefsverhoging voorgesteld en is dit door de Raad goedgekeurd."

Verder is er volgens de ondernemers ook nog geen enkele beweging op het Stadhuis rond de afhandeling van het rekenkamer rapport. "Van onze kant is alles gedaan om tot een oplossing te komen. Maar verder als een ontvangstbevestiging van al onze brieven van onze juristen is er geen enkel teken van leven gegeven. Nu deze tariefsverhoging is aangekondigd moeten we de komende dagen, en iedereen individueel, bezwaar maken. Wij hebben een bezwaarschrift voor u gemaakt welke, als hij ingevuld is, samen met een kopie van de brief van de Gemeente (over de tariefsverhoging) naar het Stadhuis moet." 

De actie is op touw gezet door de gezamenlijke belangenverenigingen NKB – VETRA – SHMO – CVAH (info@nkbdenhaag.nl).


Foto: ANP