Dagblad070 | KOZP: 'aangifte tegen Haagse ondernemer'

KOZP: 'aangifte tegen Haagse ondernemer'

mainImage

Naar aanleiding van tweets van een Haagse ondernemer, zal Kick Out Zwarte Piet, in de loop van de week, aangifte doen. Dat meldt KOZP in een persbericht. In de loop van dit jaar heeft de ondernemer volgens KOZP vele malen, op Twitter, zich "aanmoedigend opgesteld (en geuit) over bedreigingen van geweld richting leden van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet". Deze opstelling culmineerde tot een tweet met het adres van het op diezelfde dag geplande KOZP-congres, met daarin de oproep om die vergadering te verstoren.

Kick Out Zwarte Piet observeert verder dat de bedreigingen en aanwijzingen van georganiseerde aanvallen op KOZP demonstranten op 16 november, dit jaar ongekend zijn in aantallen en grofheid, zo stelt de organisatie. "De bedreigingen worden vrijelijk op Twitter gedeeld, en in (al dan niet) besloten Facebook groepen. De politie, het OM en de Burgemeester, op hun beurt, lijken niet een pro-actieve beleid te hebben van opsporing, vervolging en neutraliseren van deze geradicaliseerde extremistische personen en groepen. Met deze aangifte hopen we de politie, de burgemeester en het OM bewust te maken van de ernst van het dreigingsniveau."

"Wij hopen ook dat de politie en de burgemeester zich effectief in zetten om het recht op demonstratie te waarborgen, door preventieve maatregelen in te zetten," besluit KOZP.