mainImage

Laatste stuk route tramlijn 1 wordt aangepakt

31 augustus 2020, 10:00 uur
Algemeen

De gemeente is maandag in het centrum en op Scheveningen begonnen ook het laatste stuk van de route van tramlijn 1 zo aan te passen dat de route straks helemaal geschikt is voor de nieuwe, laagvloerse trams. De lijn moet medio volgend jaar bezoekers sneller en comfortabeler gaan vervoeren. De werkzaamheden zijn gestart in de Alexanderstraat en op Scheveningen vanaf de Prins Willemstraat tot en met de Gevers Deynootweg.

Volgens verantwoordelijk wethouder Van Asten 'houden we door te investeren in beter toegankelijk en snel openbaar vervoer Den Haag aantrekkelijk, leefbaar en bereikbaar'. Die nieuwe trams maken bijvoorbeeld dat strand en centrum beter, en veiliger bereikbaar zijn voor mensen met een rollator, rolstoel of een buggy. 

Niet alleen het spoor wordt overigens aangepast. Langs de route komen ook nieuwe halteperrons die voldoen aan de toegankelijkheidseisen zodat iedereen zelfstandig met de tram kan reizen. De haltes krijgen daarnaast niet alleen moderne digitale borden met vertrektijden, ook worden er nieuwe wachtruimtes aangelegd.

Tijdens de werkzaamheden rijdt tramlijn 1 niet tussen halte Kneuterdijk en Scheveningen Noord. HTM zet vervangend vervoer in. Verkeer wordt omgeleid. De werkzaamheden in Scheveningen duren tot juli 2021