Dagblad070 |  Leerkrachten ontvangen diploma van minister

 Leerkrachten ontvangen diploma van minister

mainImage

Minister Van Engelshoven van Onderwijs was donderdag 11 juli bij Inholland Den Haag aanwezig om afgestudeerden van de Pabo persoonlijk te feliciteren met het behalen van hun diploma. Tijdens een feestelijke avond ontvingen de studenten hun felbegeerde diploma. De bewindsvrouw sprak de nieuwe lichting leerkrachten toe over het prachtig vakgebied waarin ze straks aan de slag gaan.

"Ik wilde persoonlijk vertellen hoe blij ik ben dat we weer nieuw talent erbij hebben voor het basisonderwijs. Deze diploma-uitreiking leek mij een geschikt moment om nieuwe mensen te bedanken voor het feit dat zij kozen voor het prachtige vak van leraar basisonderwijs.", aldus de minister. Ook nodigde zij de kersverse leerkrachten uit om in januari bij haar en minister Slob langs te komen bij om hun ervaringen te delen: “Wij zijn heel nieuwsgierig hoe het jullie vergaat en wat wij van jullie kunnen leren in hoe wij omgaan met het vak van leerkracht.”

In de regio Haaglanden is veel behoefte aan nieuwe leerkrachten, weet ook Lucas Rurup, directeur van de Pabo van Hogeschool Inholland. “Als Pabo steken we veel energie in het opleiden van deze leerkrachten om zo bij te dragen aan het lerarentekort dat er is. De diploma-uitreiking is een feestelijk moment. Dat de minister daarbij aanwezig was, maakte het extra bijzonder. Maar het gaat deze avond natuurlijk om de studenten, die hun startkwalificatie hebben ontvangen om als juf of meester voor de klas te gaan staan. En daar ben ik trots op.”, vertelt Rurup.

Inholland Den Haag telt 435 studenten die in voltijd, deeltijd, flexibel of via een digitale variant de opleiding tot leraar basisonderwijs volgen.