Dagblad070 | Moeizame start Luiten op golftoernooi Dubai

Moeizame start Luiten op golftoernooi Dubai

mainImage

Golfer Joost Luiten heeft een moeizame start gemaakt op het slottoernooi van de Europese Tour in Dubai. De 33-jarige Rotterdammer begon het World Tour Championship op de Jumeirah Golf Estates met een ronde van 74 slagen, twee boven het baangemiddelde. Luiten heeft al elf slagen achterstand op de Franse klassementsleider Mike Lorenzo-Vera, die een vliegende start maakte met een 63'er.

De Nederlandse prof begon goed met een birdie op de tweede hole, maar moest daarna twee bogeys en zelfs een dubbele bogey op hole 15 invullen op zijn scorekaart. Luiten sloot nog wel af met een birdie. Met 74 slagen staat hij in de onderste regionen op het evenement waar alleen de eerste vijftig golfers van de Europese ranglijst (de zogeheten Race to Dubai) mogen meedoen. Luiten is de nummer 26 op die ranglijst.

Het Tour Championship heeft een prijzenpot van 8 miljoen dollar, waarvan 3 miljoen (omgerekend 2,7 miljoen euro) naar de winnaar gaat. "Niemand die hier speelt is vanwege het geld met golf begonnen, maar die eerste prijs leeft toch wel bij de spelers omdat het een recordbedrag is", zegt Luiten. "Er wordt vooral een beetje lacherig over gesproken."

Lorenzo-Vera, de koploper na de eerste dag, leverde een scorekaart in met daarop acht birdies en zelfs een eagle. Hij moest daar één bogeys tegenover zetten. De 34-jarige Fransman heeft één slag voorsprong op de Noord-Ier Rory McIlroy. Luiten staat gedeeld 41e.


Door: ANP | Foto: ANP