Dagblad070 | Multiplay, al 7 miljoen huishoudens gebruiken het

Multiplay, al 7 miljoen huishoudens gebruiken het

mainImage

Multiplay-abonnementen zijn in Nederland enorm populair. Er zijn namelijk meer dan 7 miljoen huishoudens die hier gebruik van maken. Echter, is het aantal abonnementen volgens het kwartaalrapport van Dutch Consumer Multiplay Market, Telecompaper, wel iets gedaald van 7,03 miljoen aan het begin van het jaar naar 6,995 miljoen aan het eind van het jaar.

Wat wordt er eigenlijk allemaal tot multiplay gerekend? Een combinatie van breedband met televisie, mobiel en/of vaste telefonie. In Nederland zijn er totaal 7,9 miljoen huishoudens. Dat betekent dus dat 88 procent van de Nederlandse huishoudens bij één provider meer dan één van deze diensten afneemt.

De combinatie breedband, vaste telefonie en tv is het meest afgesloten abonnement, namelijk 2,9 miljoen. Maar de cijfers van deze triple play combinatie dalen weer drastisch. In één jaar tijd zijn er al bijna 250.000 abonnementen van deze combinatie minder. Op de tweede plek komt de quad play, met circa 1,8 miljoen abonnementen. Maar wat was nou het afgelopen kwartaal het abonnement dat de meeste groei heeft gemaakt? Zoals u misschien wel verwacht: de combinatie breedband, televisie en mobiel.

Doordat het aantal klanten binnen deze branche toeneemt, neemt ook automatisch de omzet toe. De totale omzet is nu al 1,23 miljard voor deze markt, met een groei van 4,4 procent in het afgelopen jaar. Zoals hierboven al genoemd, is de triple play de grootste verdiener, maar qua groei komt de triple play toch echt niet boven de quad play uit. Naar verwachting zal deze groep de grootste groei maken, de omzet hiervan is nu 442 miljoen euro.

U kunt de grootste aanbieders binnen deze markt waarschijnlijk wel, namelijk: VodafoneZiggo en KPN. Zij hebben niet alleen de meeste abonnees, maar ook de hoogste kwartaalomzet. Zij hebben 85% van alle huishoudens op hun bedrijven staan en 88,2 procent van alle omzet gaat naar deze twee grootste bedrijven binnen deze sector toe. T-mobile heeft ook een grote groei kunnen maken nu het een fusie is samen met Tele2. KPN wint de strijd op het gebied van abonnementen voor de quad play diensten, maar VodafoneZiggo is koploper wanneer het gaat om het afnemen van 3 diensten. Ook op triple play zijn zij de grootste aanbieder.

Wil je graag op internet vergelijken? Hier kun je de beste aanbiedingen van alle aanbieders zien. Veel mensen gingen je al voor door op internet vergelijken. Hier kun je ook de aanbiedingen zien voor het afnemen van alleen internet. Wanneer je geen gebruik maakt van de andere diensten, is het pakket alleen internet het meest interessant voor jou.