Dagblad070 | Nieuwe dinsdagavond RTL 4 start voortvarend

Nieuwe dinsdagavond RTL 4 start voortvarend

mainImage

De beslissing van RTL om de programmering van de dinsdagavond op RTL 4 aan te passen lijkt de juiste te zijn. De naar voren gehaalde programma's Verslaafd en De sleutel trokken een stuk meer kijkers naar de zender dan de voorgangers in de voorgaande weken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Beide shows werden twee weken eerder uitgezonden dan gepland vanwege de tegenvallende kijkcijfers van hun voorgangers. Het nieuw leven ingeblazen Het spijt me werd daardoor niet afgemaakt op RTL4. De laatste twee afleveringen van het programma, dat vorige week dinsdag 321.000 kijkers trok, verschijnen wel op Videoland. Ook Ver van huis, het andere belangrijke programma op dinsdag, trok kijkers niet massaal naar de televisie. De aflevering van vorige week hield 329.000 mensen aan de buis gekluisterd.
Verslaafd en De sleutel overtreffen de kijkersaantallen ruimschoots. Verslaafd, waarin Peter van der Vorst vanaf de tweede aflevering wordt opgevolgd door Ewout Genemans, wist 626.000 kijkers te boeien. Beau van Erven Dorens' De sleutel ging van start met 914.000 kijkers.
De meeste mensen kozen dinsdagavond voor actualiteitenprogramma's op NPO 1. Het NOS Journaal van 20.00 uur scoorde met ruim 1,9 miljoen kijkers het beste, gevolgd door het NOS Journaal van 18.00 uur (1,293 miljoen kijkers) en De wereld draait door (1,292 miljoen kijkers).


Foto: Digitaal Dagblad