Dagblad070 | Nieuwe getuige in zaak-Thijs H.

Nieuwe getuige in zaak-Thijs H.

mainImage

In juni is in de zaak tegen vermeend drievoudig moordenaar Thijs H. een nieuwe getuige opgedoken. Deze heeft verklaard dat hij H. in oktober 2018 in een café in Den Haag is tegengekomen. H. zou bij die gelegenheid onder meer hebben gezegd dat hij “wel eens wilde weten hoe het was om iemand aan een mes te rijgen.” Dat meldt Den Haag FM. 

H. (28) ontkent. Het Openbaar Ministerie vatte de verklaring van de getuige dinsdag kort samen, voorafgaand aan het requisitoir. In dat betoog, dat circa drie uur zal duren, formuleert het OM vandaag de eis tegen H.

H. heeft toegegeven dat hij op 4 mei vorig jaar in de Scheveningse Bosjes een 56-jarige vrouw heeft gedood. Drie dagen later stak hij op de Brunssumerheide eerst een 63-jarige vrouw dood en later een 68-jarige man. H. had een studentenkamer in Den Haag. Ten tijde van de moorden in Limburg verbleef hij in het huis van zijn ouders in Brunssum. Deskundigen van het Pieter Baan Centrum noemen de verdachte volledig ontoerekeningsvatbaar. Zij zijn met een advies van tbs met dwangverpleging gekomen. H. zou psychotisch zijn geweest toen hij de moorden pleegde.


Door: Den Haag FM | Foto: ANP