Drs. Anna de Visser-Amundson, de drijvende kracht achter het ‘Food circularity’-programma van de Hotelschool in Den Haag, ontvangt morgen (donderdag) de ‘NWO Promotiebeurs voor Leraren’ voor haar onderzoek ‘From Waste to Taste’.
Dit doctoraatsonderzoek biedt een vervolg op bestaande onderzoeken over ‘gedrag en voedselverspilling’ en draagt bij aan het creëren van een vollediger beeld van food circularity binnen de huidige literatuur.
Dat Hotelschool The Hague voedselverspilling aanpakt, is geen overbodige luxe. Wereldwijd wordt ongeveer een derde van het voedsel verspild. Dat betekent ieder jaar zo’n 1,3 miljard ton voedsel, waarvan alleen al in Nederland 700 miljoen kilo. De horeca is een van de grootste verspillers met zo’n 51 miljoen kilo (14%).
De NWO Promotiebeurs voor Leraren komt uit de koker van het ministerie van OCW. Deze is gestart in 2011. Jaarlijks stelt het ministerie 9,5 miljoen beschikbaar voor promotietrajecten. Met deze beurs krijgen leraren de kans zich verder te ontwikkelen en de aansluiting tussen universiteiten en scholen te versterken.