Dagblad070 | Oberschoppers moeten 5,5 en 5 jaar cel in

Oberschoppers moeten 5,5 en 5 jaar cel in

mainImage

Armin N. en Arash N. zijn dinsdagmiddag in hoger beroep veroordeeld tot 5,5 en 5 jaar cel voor het mishandelen van een ober in Praag. Het hof acht zware mishandeling bewezen. Ook mogen de mannen Tsjechië tien jaar lang niet meer in.

Justitie in Tsjechië verdacht de broers Armin N. en Aras h N. van poging tot moord. De broers waren vorig jaar april met een groep van in totaal zeven vrienden in de Tsjechische hoofdstad om het vrijgezellenfeest van een van de mannen te vieren. Twee vrienden kregen ruzie met het personeel van een restaurant. De toegesnelde ober Miroslav Vitek werd zo zwaar afgetuigd dat hij onder meer een gebroken oogkas, een gebroken kaak en een verbrijzelde enkel opliep.

Tegen de twee werd vandaag in hoger beroep een celstraf van ten minste acht en negen jaar geëist. Justitie Eerder dit jaar werden de broers door de rechtbank nog veroordeeld tot een gevangenisstraf van respectievelijk vijf en zes jaar voor het toebrengen van zwaar letsel en voor ordeverstoring. De rechter besliste ook dat ze de komende tien jaar het land niet meer in mogen en betaling van 70.000 euro schadevergoeding aan het slachtoffer. 

 


Foto: ANP