Dagblad070 | Ode aan Amy Winehouse in bieb Ypenburg

Ode aan Amy Winehouse in bieb Ypenburg

mainImage

U kent ze ongetwijfeld: de enorme hits van Amy Winehouse Back to Black en Rehab. Het album waar ze op stonden, uit 2006, steeg meteen wereldwijd naar de top van de hitlijsten.
Maar ook haar grensoverschrijdende levensstijl was meer dan bekend. Op donderdag 7 november brengen journalist/schrijver Leon Verdonschot en zangeres Saskia Floor in bibliotheek Ypenburg een ode aan jazzdiva Winehouse, in woord en muziek.
They tried to make me go to rehab, but I said, No, no, no! In de context van haar leven worden de songteksten van soulzangeres Amy Winehouse (1983-2011) nog schrijnender dan ze vaak al waren. Ze overleed toen ze 27 was, op precies dezelfde leeftijd als drie andere muzikale grootheden (met eenzelfde levensstijl): Jimi Hendrix, Janis Joplin en Kurt Cobain.
Journalist, schrijver, columnist, filmregisseur, presentator: Leon Verdonschot is het allemaal. Rode draad: muziek. Hij schreef diverse boeken en maakte documentaires over zijn muziekhelden. Over hen kan hij bovendien gepassioneerd vertellen, zoals u op 7 november van 19.30 tot 21.30 uur zelf kunt meemaken.