Dagblad070 | Ontknoping Duinoord Begroot nadert

Ontknoping Duinoord Begroot nadert

mainImage

De stemfase van Duinoord Begroot is gesloten. Op zaterdag 15 juni om 10.00 uur wordt tijdens een feestelijke ontknoping op het Sweelinckplein bekend gemaakt welke plannen er hebben gewonnen.

Bewoners van Duinoord konden tot en met 10 juni op hun favoriete plannen voor hun wijk stemmen en zo bepalen welke plannen worden uitgevoerd. Stadsdeel Scheveningen heeft voor de uitvoering van de plannen een wijkbudget van € 30.000,- beschikbaar gesteld.


Er waren 21 plannen geselecteerd. In totaal zijn er 1460 unieke stemmen ingediend. De plannen met de meeste stemmen, die samen binnen het budget van € 30.000,- passen, worden uitgevoerd. Wethouder Rachid Guernaoui zal de winnaar(s) de cheque overhandigen onder begeleiding van chansons van buurtgenoot Tess van der Zwet, zangeres van ‘Tess et les Moutons’.


Na de bekendmaking gaan de initiatiefnemers samen met de gemeente aan de slag om invulling te geven aan de winnende ideeën.
Bewoners weten volgens de organisatie zelf het beste wat goed is voor hun buurt. Daarom heeft het stadsdeel geld vrijgemaakt voor meer zeggenschap voor bewoners: zij kunnen nu zelf met plannen komen die bijdragen aan een mooier, socialer, duurzamer of groener stadsdeel en die zelf met elkaar begroten. Na Duinoord komen ook de andere wijken in Scheveningen aan de beurt.