mainImage

Ook Embassy Festival gaat door, online

30 augustus 2020, 11:07 uur
Algemeen

Het sinds 2013 op het Lange Voorhout gehouden Embassy Festival, gaat dit jaar door, maar niet gewoon. Door de coronapandemie is ervoor gekozen het festival volledig online te houden. Dat betekent dat de dit jaar deelnemende ambassades, bijna veertig, met onder meer kookworkshops, speciaal opgenomen optredens van artiesten die eerder op het festival stonden, een online pubquiz en interviews met ambassadeurs proberen hun land zo goed en aantrekkelijk mogelijk voor het voetlicht te brengen. En dat alles op 4 en 5 september.

Volgens burgemeester Van Zanen, die eerder deze week de allereerste Embassy Festival Surprise Box in ontvangst mocht nemen, is het evenement voor Den Haag een speciaal festival. "Het biedt al acht jaar een culturele wereldreis van twee dagen op het Lange Voorhout en laat zien hoe cultuur mensen dichter tot elkaar kan brengen. Diverse ambassades laten u kennismaken met hun cultuur en tradities door middel van muziek, kunst, dans en nog veel meer. "

Hij deed ook een oproep aan de inwoners van de stad en andere geïnteresseerden die eigenlijk fysiek naar het Lange Voorhout hadden willen komen, om in plaats daarvan massaal de online versie te bezoeken. "Mijn oproep aan u is dan ook, bezoek het Embassy Festival online dit jaar! Ook online brengt het mensen samen en ik wens u dan ook graag veel plezier.”


Foto: Embassy Festival