Dagblad070 | 'Organisator Miss-India Holland geen gelijk'

'Organisator Miss-India Holland geen gelijk'

mainImage

De civiele voorzieningenrechter van de Haagse rechtbank heeft woensdag de vordering van de organisator van de Miss India Holland-verkiezing afgewezen. De man eiste rectificatie van negatieve uitlatingen in de pers door vijf ex-finalisten.Voldoende gemotiveerd

De rechter oordeelde dat de vijf ex-finalisten hun besluit om niet langer deel te nemen aan de verkiezing voldoende zakelijk hebben gemotiveerd richting de pers. Zij wezen daarbij op een geweldsincident van 14 april 2019 waarbij de organisator in hun aanwezigheid gewond is geraakt. Daarnaast hoorden zij vlak voor de finale van drie eerder betrokkenen over beschuldigingen aan het adres van de organisator over ongepast gedrag en een oneerlijk verloop van de verkiezingsprocedure.

Bodemprocedure
Nu het kort geding in het nadeel van de organisator is uitgevallen, moet nog wel definitieve duidelijkheid over de juistheid van de aantijgingen worden afgewacht. Vier van de vijf ex-finalisten hebben inmiddels een voorlopig getuigenverhoor aanhangig gemaakt. De organisator heeft van zijn kant aangekondigd een bodemprocedure te gaan starten.